Gebak bewaartips die je leven zullen veranderen

Weekend Bakery

Daar zat ik met mijn goede gedrag en mijn gebakjes, de eerste dag van mijn Weekend Bakery. Een blouse aangetrokken die perfecte matchte met mijn schort, toch geen onbelangrijk detail. Ik had het geweldige idee opgevat om in de middle of nowhere vanuit mijn keuken gebak te verkopen. Mensen komen dan aan de deur en dan is mijn bakkerij in de hal, superleuk! In de zomer verkoop ik gebakjes vanuit mijn foodtruck voor mijn deur en dit leek me een logisch vervolg voor in de winter.

BAKMANIA

Ik had mezelf serieus overtroffen in mijn bakmania van die ochtend, echt zulk lekker gebak gemaakt. Had van de spanning zelf al 16 gebakjes zelf opgegeten, merkte ik later..  Tegen iedereen die geringe twijfels had of mijn Weekend Bakery wel gevonden zou worden had ik gezegd dat ik desnoods mensen zou dwingen om gebak te kopen. Dit bleek in de praktijk best moeilijk. Mijden mensen dit huis ineens? Waar zijn de Jehovas als je ze nodig hebt? Had ik misschien nog een dealtje kunnen sluiten.

BEWAARTIPS GEBAK

Dus hier wat bewaartips voor gebak mocht je in de buurt zijn en uit medelijden mijn hele bakery opkopen.

Sticky Brownie met salted caramel

Brownies:

Sommige mensen zweren bij het bewaren van Brownies in de koelkast maar ik vind ze dan te droog worden. Het hele idee van de geweldige sticky Brownie is dan direct weg. Luchtdicht verpakken in plastic of aluminiumfolie zodat ze lekker sticky blijven en op kamertemperatuur bewaren.

Muffins:

Muffins bewaar je in een afgesloten bakje of trommeltje. Deze hoeven dan niet in de koelkast maar kunnen op kamertemperatuur bewaard worden. Invriezen gaat ook bij muffins heel goed, ze zijn dan zeker 3 maanden houdbaar.

Mini Carrot Cake

Carrot cake:

Bij Carrot cake is het aan te raden om het in de afgesloten doosje of plastic folie in de koelkast te bewaren. Vooral als je icing als topping gebruikt blijven ze koel bewaard lekkerder. Carrotcake heeft de neiging om smaak van andere produkten over te nemen in de koelkast dus ik zou ze zeker wel inpakken. Zonder topping invriezen voor het beste resultaat.

Blondies met heel veel witte chocolade en honing

Blondies:

Deze kun je het beste verpakken in plastic of in een trommeltje, ze kunnen zowel in de koelkast als op kamertemperatuur bewaard worden.

Cake:

Een cake droogt ook uit in de koelkast dus ook weer op kamertemperatuur bewaren in een afgesloten trommel of aluminiumfolie.

-Al deze bovenstaande items kunnen in de diepvries tenminste 3 maanden bewaard worden-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *