Treehouse Goldsworthy

Als je logeert in een boom, dan ga je even op in het leven van de boom. Je voelt heel sterk het ritme van de dag en nacht in de natuur. Je komt tot rust als je meebeweegt op dit ritme. De vogels die de dag inluiden en de vogels die de nacht inluiden. Je overziet het landschap vanuit een hoger perspectief. Je kijkt even op een andere manier naar de wereld, van bovenaf. In een boom slapen, letterlijk tussen de takken slapen is een onbeschrijfelijke ervaring. Je voelt je intens verbonden met de natuur, je hoort de paarden grazen, de vogels in hun dagelijkse patroon.

Andy wilde zijn hele leven al ooit eens een boomhut bouwen, echt een grote waar je in kunt wonen.

Als kind was hij al veel bezig om boomhutten te bouwen en die passie is eigenlijk altijd gebleven. Het was een droom om ooit een eigen boomhut te bouwen. Ooit een boomhut bezitten is misschien iets wat op je bucketlist staat, zoiets wat er geduldig op blijft staan tot je ooit begint om alle items van je bucketlist één voor één uit te voeren.

Enkel het kader van de boomhut.
Het kader met het transparante dak erop.

Geen miniaturen voor Andy

Nou is Andy als kunstenaar niet echt iemand die zich bezig houdt met miniaturen. Hij bouwt het liefst zo groot mogelijk. Zo heeft hij onder andere een hoorn van 15 meter van hout gebouwd om mee te nemen op vakantie naar Ierland. Die hoorn staat overigens op ons terrein om te bezichtigen.

De houten hoorn van 15 meter lang op locatie.

Het hebben van een kader stimuleert onze creativiteit.

Als je zulke dromen, zoals een boomhut bouwen hebt, heb je meestal de neiging om af te wachten tot de omstandigheden juist zijn. Misschien als ik genoeg geld heb, als ik genoeg tijd heb, genoeg ruimte, dan kan ik dat doen. Natuurlijk zaten wij ook zo te denken. We wilden eigenlijk dé perfecte omstandigheden. Het perfecte land voor een boomhut, perfecte klimaat etc. Maar er is een ding wat we hier geleerd hebben sinds we hier wonen. In deze ruimte die we hier hebben, ontdekten we juist dat het hebben van een kader de creativiteit stimuleert.

Juist omdat niet alle omstandigheden perfect waren, hadden we enorm veel zin om de boomhut te bouwen.

Treehouse Goldsworthy is volledig Andy’s eigen ontwerp. Het ontwerp van de boomhut die als een soort cocon in de boom hangt is uniek. Eigenhandig heeft hij in 2 maanden de buitenkant van de boomhut gebouwd. Elke stap is alleen door hem bedacht, uitgewerkt, getest, gemaakt, aangepast. Er is niet in de boom geschroefd maar de cocon is een constructie met banden en kettingen aan de boom.  

detail van de constructie

Goldsworthy snijdt met zijn werk thema’s aan die betrekking hebben op de reizende mens en op de mens in zijn omgeving

De boomhut heeft de toevoeging Goldsworthy gekregen als eerbetoon  aan de landschapskunstenaar Andy Goldsworthy, die een enorme inspiratiebron voor ons is en altijd al is geweest.

Het werken, alleen in de natuur. Mét de natuur. Het is een soort zoektocht waarbij je de elementen die je gebruikt tot het uiterste oprekt. Evenals je wilskracht en uithoudingsvermogen. Dat is de overeenkomst die ik zie tussen deze 2 kunstenaars.

Als je deze geweldige slaapervaring eens wil meemaken dan kun je boeken via onderstaande knop. Of stuur een mail naar welkom@madamemm.nl

Lezen Lezen

Maartje en Sebastiaan van theorangebackpack hebben onlangs een leuke blog over hun ervaring in de boomhut beschreven.