Workshop Smeden

Tijdens deze workshop leer je de beginselen van het smeden onder de bezielende leiding van kunstsmid Andy ten Broek. Je werkt tijdens deze workshop aan een eigen werkstuk wat je aan het eind van de dag mee naar huis kan nemen.

Andy ten Broek: Als kunstenaar werk ik al jaren met staal en heb een aantal jaren een smederij gehad in Deventer waarbij ik de meest uiteenlopende werkstukken heb gemaakt van metaal. Als kunstsmid heb ik hekken gesmeed en messen, zwaarden, kroonluchters. Mijn passie voor vuur en staal wil ik graag delen met andere mensen, daarom wil ik deze workshop graag geven om mensen te laten zien dat smeden helemaal niet zo moeilijk is.  Graag wil ik jullie meenemen naar de wereld van vuur en staal.

Een bergje gesmede krullen bij het vuur.

In de workshop gaan we een stuk staal bewerken tot een werkstuk. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende werkstukken om te maken. Andy gaat van alles uitleggen over de werking van staal en je begeleiden naar het eindresultaat. Gezien de beperkte tijd is het mogelijk om 1 werkstuk te maken en aan het eind van de workshop mee naar huis te nemen.

gesmede krul (onderdeel van gesmeed hekwerk).
Deze gesmede krullen zijn onderdeel van het toegangshek van onze Treehouse Goldsworthy.